preskoči na sadržaj

Škola likovnih umjetnosti Split

Login
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 4. 2011.

Ukupno: 248844
Ovaj mjesec: 495
Ovaj tjedan: 99
Danas: 7
vijesti
BOŽIĆ 2018.
vanja škrobica / datum: 9. 12. 2018. 10:17

Za uređenje zaduženi prof. Zrinka Barbarć i Hrvoje Zuanić s učenicima

Prva adventska svijeća zamišljena je kao video zapis obilježavanja Međunarodnog dana cerebralne paralize (2017. u našoj školi; posjed Udruge Srce)

Više fotografija u Foto galeriji lijevo


[OPŠIRNIJE]PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU - matematika
vanja škrobica / datum: 10. 12. 2018. 17:16

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU

DOPUNSKA NASTAVA

PREDMET

 

RAZRED

DAN

SAT

PROSTORIJA

HRVATSKI JEZIK

 

4.

ČETVRTAK

14,00-15,35

ŽUTA UČIONICA

MATEMATIKA

4.

od utorka  11.12.2018. svaki drugi tjedan

14:00 - 15:35

PLAVI RAZRED

 

3.

od ponedjeljka 3.12.2018. svaki drugi tjedan

14:00 - 15:35

PLAVI RAZRED

ENGLESKI JEZIK

 

4.

. UTORAK SVAKI DRUGI UTORAK (POPODNEVNA SMJENA) OD 8.10.

12,20-13,55

VENEZIA

 


[OPŠIRNIJE]VOLONTIRAM - MIJENJAM SVIJET . natječaj Crvenog križa 2018.
vanja škrobica / datum: 9. 12. 2018. 10:11

 

Mentorica prof. Neli Ružić

Rad Ispunjenje (ovaj drugi po redu s tekstom unutar forme) Petre Lulić je dobio drugu nagradu u kategoriji Srednjih škola. a radovi Heroj Andree Listeš i Zagrljaj Kim Mikasović odabrani su za izložbu (samo deset radova je izloženo u kat. Srednje škole) Sveukupno na svim razinama je prijavljeno više od 500 radova. 

Izložba odabranih radova Volontiram - mijenjam svijet je organizirana u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u organizaciji Crvenog križa, MSU-a i Agencije za odgoj i obrazovanje. Otvorena je na Dan volontera 5.12. a traje do 19.12.

Čestitamo!

Ostali radovi odabrani za izložbu možete vidjeti u Foto galeriji lijevo


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA I DODJELA NAGRADE "VINKA LUKOVIĆ"
vanja škrobica / datum: 6. 12. 2018. 09:35

U hotelu Park dodijeljene su zahvalnice volonterima naše škole i drugim volonterskim aktivistima u tri južne hrvatske županije. Također je dodijeljena nagrada Vinka Luković (mi smo je dobili 2016.)

Dobitnici zahvalnica su naši učenici naše škole: Lara Botica, Roko Stazić i Kristina Drmić

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA U GKMM (MARKO AMIŽIĆ + IVANA MIOLIN)
vanja škrobica / datum: 3. 12. 2018. 10:59

Srijeda, 28. studenoga 2018. - srijeda, 9. siječnja 2019. - Središnja knjižnica
Izložba radova 4. razreda slikarstva Škole likovnih umjetnosti u Splitu
Kopija Proljeća klasičnog majstora Botticellija
Mentori: Marko Amižić i Ivana Miolin

Više fotografija u FOTO GALERIJI lijevo na web-u


[OPŠIRNIJE]Dan zamjenskih uloga 2018
vanja škrobica / datum: 3. 12. 2018. 10:52

Ove godine imali smo nekoliko novih uloga: ulogu ravnatelja, pedagoginje, knjižničarke i spremačice. 

Učenici su učili kako pisati životopis, molbu za posao i doći na intervju za posao.

Zanimljiv projekt. I hrabri učenici!


[OPŠIRNIJE]VOLONTERI I ŠKOLA U AKCIJI CRVENOGA KRIŽA
vanja škrobica / datum: 30. 10. 2018. 15:43

Počeli smo prikupljati sredstva za najpotrebitije stanovnike našega grada. Ovo je akcija Crvenoga križa koju će provoditi školski volonterski klub. 

Dovoljno je da u "kasicu" ubacite sitniš koji vam smeta po đepovima, kunu - dvije i obradovat ćemo neko dijete, staricu ...

Hvala svima!


[OPŠIRNIJE]ERAZMUS + UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE
vanja škrobica / datum: 14. 9. 2018. 08:32

Opis projekta i ciljevi:

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je krovna strukovna udruga za likovne i multimedijalne umjetnike osnovana 1868. godine i okuplja preko 1.800 članova iz cijele Hrvatske. HDLU već treću godinu zaredom provodi projekt UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE koji se u cijelosti financira u okviru EU projekta Erasmus+.

U projektu, HDLU surađuje sa 5 škola iz Hrvatske:

  • Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb                                                                    
  • Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
  • Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Pula
  • Škola likovnih umjetnosti, Split
  • Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci

Kroz projekt omogućit će se učenicima tih škola usmjerenja slikarski ili kiparski dizajner stručno usavršavanje u Austriji (Graz) u trajanju 14 dana u obliku radnog iskustva sa stranim umjetnikom u njegovom ateljeu (oko 2 učenika istovremeno kod 1 mentora) i kulturološkog programa u Grazu. Mobilnost se planira odviti u terminu 10. do 23. veljače 2019..

Svrha projekta je dodatno usavršiti stečena znanja učenika te ih pripremiti za tržište rada. Cilj je učenike učiniti konkurentnijima pri upisu na fakultet i/ili pri budućem zaposlenju u struci. Također, kroz projekt učenicima se želi ponuditi mogućnost iskustva rada u inozemstvu, usavršavanje stručnog stranog jezika te upoznavanje novih kultura. Iskustvo predstavlja i doprinos osamostaljenju i razvoju snalažljivosti učenika u novim situacijama.

VIŠE O PROJEKTU, POZIV ZA SUDJELOVANJE UČENICIMA I NASTAVNICIMA, PRIJAVNICE ZA PROFESORE I UČENIKE MOŽETE PREUZETI POD OPŠIRNIJE. 

VIŠE INFORMACIJA O PROJEKTU MOŽETE DOBITI OD PROF. ZRINKE BARBARIĆ


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 11 workshop
Josip Špika / datum: 28. 6. 2018. 12:00

Art schools meeting - Buvljak AF

 

Promoviranje projekta kroz predavanje o korištenju društvenih mreža kao platforme za promociju događaja-humanitarni buvljak organiziranog u sklopu Erasmus+ projekta “We All Art”.

Razmjena iskustva u Erasmus+ projektu i prezentacija rada naše škole kao poticaj kolegama iz umjetničkih škola u Hrvatskoj da sudjeluju u sličnim projektima te budu aktivniji u suradnji sa školama van Hrvatske.

 

28. Lipanj 2018.g[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 10.2 workshop
Josip Špika / datum: 4. 5. 2018. 12:01

UMJETNOST I HRANA II

 

Projekt je prvenstveno učenike potaknuo na razmišljanje o važnosti hrane u našem životu kao osnove za preživljavanje,a u socijalnom aspektu koliko je ona zapravo skupa i nekima nedostupna. Također je potaknula na razmišljanje o podjeli hrane na zdravu i nezdravu i pitanje koliko nam je zdrava hrana uopće dostupna.

Radionica je potencialno potaknula polaznike da o hrani razmišljaju na kreativan naćin ne samo u smislu upotrebe hrane kao medija za likovno razmišljanje već da osvjeste da se s malo novca uz kreativan pristup može zdravo nahraniti.

 

4. svibnja 2018.g

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 10.1 workshop
Josip Špika / datum: 4. 5. 2018. 12:00

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM "ORMAR"

 

Projekt je zamišljen i izveden kroz radionice snimanja kratkometražnog filma.

Film se bazira na priči koja se iskristalizirala tijekom prve od dviju radionica. Priča prati djevojku koja ima potrebu „izaći iz svog ormara“, ali taj izlazak ne želi napraviti sama, treba joj potpora okoline. Taj izlazak ne želi napraviti bilo kako, želi ga izvesti u ugodnom okolišu te okružena potporom i ljubavlju.

Film se snimao tijekom druge radionice, u Varni (Bugarska). Film prikazuje djevojku koja se u svojoj samoći i neuglednom ambijentu suočava s izazovom izlaska iz ormara. Ona u ormar ulazi i izlazi, ali nije zadovoljna. Ormar gura i odvlači u javni prostor. Tijekom mučnog guranja u pomoć joj dolazi slučajni prolaznik te joj je tako mnogo lakše. Tijekom nošenja ormara ulicama grada, pridružuju im se ostali prolaznici i ormar na taj način postaje sve lakši. Po dolasku na željenu lokaciju, djevojka uđe u ormar i iz njegovog mraka radosno izađe uz podršku i klicanje svih pomagača. Društvo odlazi, ali jedan od njih ipak ostaje i priča se nastavlja kroz njegovo suočavanje sa „svojim ormarom“.

Sama filmska produkcija zahtijeva grupni rad i prilagodbu kolektivu što je i osnovni koncept ove radionice. Samo snimanje podrazumijevalo je fizički napor nošenja stvarnog ormara stepeništem, ulicama i plažom. Tijekom te faze svi sudionici su morali surađivati i nositi podjednak teret i to u javnom prostoru pod pogledima prolaznika. Krajnja faza produkcije, montaža slike i zvuka, nije bila uključena u radionicu iz tehničkih razloga, ali izvedena je od strane sudionika radionice u školi u Splitu.

 

4. svibnja 2018.g

 

Film: https://www.youtube.com/watch?v=xHEndQrg5WQ

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 9 workshop
Josip Špika / datum: 20. 4. 2018. 12:00

Paša i Primošten Buvljak AF II (Art Fashion/Animal Friends)

 
Radionica II dio:

Učenici su dobili zadatak napraviti ilustraciju za izradu majice koja bi se prodavala u humanitarne svrhe s likom mačka štićenika udruge levijatan.

Mačak Paša boluje od mačje side koja je neizlječiva bolest ali ne prelazi na ljude. Kako se radi o dugodlakom bijelom mačku s očima u dvije različite boje, jasno je kako je takva životinja atraktivnog izgleda bila kućni ljubimac do trena kada je oboljela. Zbog ružnog ophođenja čovjeka prema bolesnoj životinji polaznici radionice kroz crtanje portreta promišljaju o empatiji prema oboljelima.

Dobrotvorni buvljak organiziran u suradnji s dječjim vrtićem Bosiljak u Primoštenu.

Sudionici radionice su uz prodaju rabljenih igračaka te prikupljanje novca za udrugu koja skrbi o zaštiti životinja, održali radionicu izrade maski na lik psa i mačke s polaznicima vrtića. 

 

Travanj 2018.g

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 8 workshop
Josip Špika / datum: 13. 4. 2018. 12:00

Buvljak AF (Art Fashion/Animal Friends)

 

Kroz podizanje svijesti o onima kojima je potrebna naša pomoć i zaštita-ovoga puta zlostavljane životinje, osnovni cilj niza radionica je rad na mentalnom zdravlju učenika kroz društveno angažiran rad. Biti glas onima koji glas nemaju, napraviti promjenu na bolje u svijetu u kojem žive, a ne dobiti materijalnu korist iz toga, osnova je održavanja društva emotivno zdravim.

Učenici uključeni u projekt profitiraju stjecanjem vještina na području timskog rada, organizacije, marketinga, PR-a i svega onoga što obuhvaća organiziranje ovakvog događaja, a ne učimo ih to iz udžbenika.

S obzirom na to da je većina predmeta prodavana na buvljaku rabljena, te na taj način reciklirana, cijeli projekt ima i ekološku dozu kroz koju se dotičemo zdravlja Planeta.

 

Travanj 2018.god


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 7 workshop
Josip Špika / datum: 23. 3. 2018. 12:00

Umjetnost i hrana

Radionica koja potiče učenika na podizanje svijesti o važnosti zdrave prehrane, kako biti kreativan u ograničenim uvjetima.

Osvještavanje socijalnog aspekta prehrane-informiranje učenika o standardu života u našoj regiji, te iznosu potrošačke košarice četveročlane obitelji.

 

23. ožujka, 2018.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 6 workshop
Josip Špika / datum: 16. 3. 2018. 12:00
Moj Ormar

Radionica je zamišljena kao prva u nizu – pripremna faza koja će se nastaviti i realizirati kroz radionicu u Varni te dijelom finalizirati opet u Splitu. Krajnji rezultat tog niza bit će kratkometražni igrani film kojeg će organizirati, snimiti, odglumiti i montirati polaznici radionica „Art & Health“. Kompleksnost medija filma, kao i kratko vrijeme za snimanje, zahtijevaju više od jedne radionice, detaljne pripreme i intenzivnu suradnju svih sudionika.

 

Film; prikazuje unutarnju borbu mladog čovjeka koji želi osloboditi se okova, izaći iz ormara, napustiti teret koji mu nameće okolina i krenuti „nekim“ svojim smjerom. Nije zadovoljan ako to učini sam, unutar svoja četiri zida, treba mu podrška i prihvaćanje javnosti. -Ormar je tijesan i sputava, ali ni izaći iz njega nije lako. Kako bilo, nema razloga da sve to skupa prolaziš sam_a.

 

16. ožujak 2018.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 5.2 workshop
Josip Špika / datum: 4. 3. 2018. 12:01

SKLONIŠTE II

 

Nastavak koncepta o modernom utočištu individualca koji pruža sigurnost izradom modela

skloništa

Učenici su zajedničkim angažmanom konstruirali model modernog utočišta koji se uklopio i oplemenio školsku okolinu (dvorište i atrij škole).

Projekt u kojem su učenici iznosili svoje osjećaje od samog početka i njihovi osjećaji

pretočeni u riječi na papiru pokušali smo vizualizirati u likovnom smislu crtežom,

oblikovanjem i stvaranjem volumena. Usmjeravanje I izraćžavanje o pozitivnim emocijama

osnažilo je njihov estavove I komunikacijske vještine. Raznoliki stilovi života I različiti

afiniteti pridonjeli su kreiranju potpuno raznolikih koncepata koji su prezentirani u grupi,

nažalost ne mogu se svi realizirati ali definitivno se dobila velika količina materijala za

promišljanje o tome kako pojedinci vide sebe i svoju okolinu te je sve u budućnosti moguće

realizirati.

Ovaj projekt promiće zdravi način života jer uključuje emotivni I fizički angažman pojedinca I

grupe. Korištenje materijala koji su inače otpad osvještava svakog od nas o trajnosti stvari,

ekologiji, različitostima među nama samima.

 

4. ožujka, 2018.

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 5.1 workshop
Josip Špika / datum: 4. 3. 2018. 12:00

Ovo je prva radionica odrađena na Erasmus putovanju u Španjolsku, San Javier.

U ovom projektu radili smo s emocionalnim zdravljem i obiteljskim uspomenama. Razmatrali smo kolektivnu memoriju i stvarali svjest o tome kako povijest i post-memorija grade subjektivnost svakoga od nas. Učenici su u potpunosti sudjelovali i utjecali u svim fazama projekta.Prepoznali su kako se pomoću empatskog razumijevanja mogu povezati različite generacije i kulture.Kroz ove osobne, ljudske memorije i razmišljanja o povijesti utemeljena na sjećanju učenici su identificirali snagu i važnost individualne i kolektivne memorije za građenje identiteta.

 

4. ožujka, 2018.

 

Završni video sa radionice u San Javieru:

 

https://www.youtube.com/watch?v=sFDadeccPOc

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju