preskoči na sadržaj

Škola likovnih umjetnosti Split

 > Naslovnica
vijesti

Jaslice prof. Ivana Pezera

Autor: Suzana Škojo, 4. 1. 2020. 12:14

Blagdanski ugođaj ŠLU krasile su jaslice prof. Ivana Pezera. U ovom predivnom radu utkane su sve blagdanske ćestitke i želje za uspješnu 2020-tu.

 [više]

Izložba predizbornih plakata maturanata odjela Grafički dizajner ŠLU u Klubu Zona

Autor: Suzana Škojo, 13. 12. 2019. 18:07

Maturanti odjela Grafički dizajner Škole likovnih umjetnosti u Splitu 06.12.2019. predstavili su izložbu na temu predizborne utrke u Klubu Zona. Željka Milošević Paro, profesorica i mentorica ove zanimjive izložbe naglasila je prigodom otvaranja: “Krajem godine mnogi će maturanti dobiti priliku prvi put glasati na predsjedničkim izborima, a izložba Nitko, nitko kao JA ili Zašto glasati za MENE rezultat je prigodnog projektnog zadatka kojeg sam postavila pred učenike odjela Grafički dizajner. Promišljajući o demokratkim izborima i poslovnoj komunikaciji u izbornoj kampanji, učenici su osmislili i realizirali izborne plakate za vlastitu predsjedničku kampanju.” Ovu iznimno kreativnu i zanimljivu zložbu možete pogledati do 18.12.2019. u Klubu Zona.

 [više]

Božićno drvce želja u projektu "ART-HELP"

Autor: Suzana Škojo, 12. 12. 2019. 19:32

Volonterski klub ŠLU i Savjetovalište za mlade NZJZ u sklopu programa "Art-help", izradili su Božićno drvce želja. 
Likovne radionice vodio je prof. Marko Grgat, a učenici volonteri, dva puta tjedno, radili su u likovnim radionicama s djecom i mladima korisnicima Savjetovališta, roditeljima i djelatnicima. Više o svemu možete vidjeti u filmiću. 
Bravo za naše volontere!
 
 
 
 [više]

Izložba Vice Tomasovića u Galeriji Škola

Autor: Suzana Škojo, 6. 12. 2019. 04:20

Izložba „Performativne memorabilije“ Vice Tomasovića, otvorena je u Galeriji Škola u Splitu, u srijedu, 4. prosinca 2019., u 19.30 sati, a moći će se razgledati do 20. siječnja sljedeće godine.

Opširnije:

https://www.facebook.com/events/433314484243545/

 [više]

Erasmus+ projekt “Umjetnici za umjetničko obrazovanje” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Škojo, 6. 11. 2019. 00:24

Rezultati natječaja za Erasmus+ projekt “Umjetnici za umjetničko obrazovanje”

 [više]

Poziv za sudjelovanje u erasmus + projektu UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Škojo, 30. 9. 2019. 15:47

Poziv za sudjelovanje u erasmus + projektu UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE

koordinatorica projekta prof. Zrinka Barbarć (zrinka.slu@gmail.com)

 [više]

Erasmus+ 20.2 project Latvia

Autor: Josip Špika, 1. 4. 2019. 12:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

IGRAČKE SA POSEBNIM POTREBAMA

 

Projekt je prvenstveno učenike potaknuo na razmišljanje o važnosti poštivanja različitosti, te krhkosti života. Izrađivanjem vlastite igračke/životinje s poteškoćom razvili su viši stupanj empatije prema pojedinom zdravstvenom problemu ali i osvijestili važnost razgovora na ovu temu.

Učenici su na raspolaganje dobili ostatke neiskorištenih tkanina, razne botune, konce, igle i ostali materijal potreban za izradu krpenih igračaka. Prije same izrade na bijelom papiru crtaju skice, te razvijaju ideju o tome kakvu će igračku izraditi, dana im je potpuna sloboda prilikom izražavanja.

Radionica je učenike polaznike potaknula na otvoren razgovor o osobama s invaliditetom te u određenoj mjeri smanjila tabu na tu temu. Osvještavanjem i razgovorom na tu temu problem osoba s invaliditetom ili nekim drugim zdravstvenim teškoćama učinili smo vidljivijim, a samim time i društvo u kojem živimo tolerantnijim.

 

1. travnja 2019.

 

 [više]

Erasmus+ 20.1 project Latvia

Autor: Josip Špika, 1. 4. 2019. 10:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

KUĆICE ZA IGRAČKE

 

Radionica služi podizanju svijesti o preprekama koje se pojavljuju u životu osoba sa invaliditetom. Učenici razvijaju toleranciju, suosjećanje i maštovitost dok ih poticemo na istraživanje zanimljivosti vezanih za temu te osmišljavanje koncepta kroz skice i razgovor. Učenici kroz cijelu radionicu surađuju sa drugom grupom učenika koja izrađuje igračke sa invaliditetom, odlučuju se za koju će igračku izrađivati kućicu, zajedno komentiraju i raspravljaju o mogućnostima.

Pitanja koja se postavljaju su kako utjecati na olakšavanje života osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti djelovanjem u našoj neposrednoj okolini, koliko društvo u kojem živimo prihvaća važnost svjesnosti o arhitektonskim barijerama i da li tu toleranciju sprovodi u djelo?

Jesmo li u mogućnosti razviti empatiju i nova razumijevanja stavljanjem sebe u ulogu arhitekta koji kreira dom za osobu/igračku sa invaliditetom?

 

1. travnja 2019.

 

 [više]

Erasmus+ 19. workshop

Autor: Josip Špika, 27. 3. 2019. 09:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

Portreti umjetnika – mogućnosti zapošljavanja

 

Učenici sudjeluju kao uzvanici na obilježavanju Međunarodnog dana obitelji u organizaciji Centra „Juraj Bonači“ gdje su portreti koje su izradili u slikarskoj tehnici sa akrilnim bojama dio scenografije pozornice na kojoj se događaj odvija.

Održali su prezentaciju u učionici  unutar koje raspravljamo o radnim mjestima u Centru „Juraj Bonači“ i koliko spoj umjetnosti i zdravlja utječe na rehabilitaciju djece iz Centra

Učenici povezuju temu umjetnosti i zdravlja sa mogućnostima zaposlenja nabrajajuci razne primjere, zajedno komentiraju i vode diskusiju.

 

27. ožujka 2019.

 

 [više]

Erasmus+ 18. workshop

Autor: Josip Špika, 26. 3. 2019. 12:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

WEALLART Erasmus+ predavanjeCilj ovog predavanja je podijeliti iskustva rada na Erasmus+ projektu Art and Health-WeAllArt s kolegama iz struke koji rade u više županija republike Hrvatske. Kroz prezentaciju radionica, putovanja te razmjena učenika cilj je motivirati profesore i nastavnike da pišu te sudjeluju sa svojim školama u sličnim projektima.
Također, kroz širenje informacija o onome što smo kroz projekt radili, širi se i svijest o važnosti zdravlja u društvu, te mogućnostima kako se kroz rad s djecom te umjetnički rad na kreativan način može govoriti o ovoj važnoj temi.

 

26. ožujka 2019.

 

 [više]

UMJETNOST EUROPSKE GRAFIKE

Autor: Ivo Musulin, 9. 3. 2019. 12:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

 

UMJETNOST EUROPSKE GRAFIKE

Art of European Graphics

 

Projekt obuhvaća pripremu i odlazak učenika na mobilnost u Italiju. 
Cilj mobilnosti je upoznavanje suvremenog tržišta grafike, način nastajanja grafičkih uradaka u digitalnom mediju, uvid u proces i organizaciju svih dionika tvrtke.
Učenici su za vrijeme mobilnosti boravili u Milanu i svoje iskustvo stekli radom u tvrtkama koje se bave grafičkim i industrijskim dizajnom.
Upoznali su suvremenu tehnologiju i imali priliku raditi s vrhunskim dizajnerima.
Upoznali su Italiju, talijansku kulturu i način života.

 

Od 9. do 24. 3. 2019.

Rad učenica na skicama za novu ljetnu kolekciju odjevnih kombinacija za poznati  modni katalog  u sklopu firme Blue kitchen srl.

 

U sklopu stručne prakse u firmi Vectorealism koja se bavi 3D printom, učenici su osmislili ideju i isprintali svoj dizajn trodimenzionalno..na slikama je 3D model stalka za mobitel..

 

U sklopu projekta za kazališnu predstavu ”Burattino senza fili” učenici su osmislili grafička rješenja za vizuale kazališnog plakata. Ovo  su neke od skice za plakat u idejnoj fazi ...

 


Stručna praksa u sklopu firme SOLD OUT srl

 

Blue kitchen

Stručna praksa

 

Vectorealism

stručna praksa

 

 


Radni tjedan započinje vožnjom/metro,bus,hodanje

 

Prvi radni dan u Milanu - orijentacijski dan

 


Upoznavanje Milana;

slobodnu nedjelju učenici su iskoristili za razgledanje užeg centra grada te su u pratnji profesorica obišli kulturne znamenitosti kao što su Duomo, Sforza...

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča
Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Škola likovnih umjetnosti Split / Fausta Vrančića 17, HR-21000 Split / www.ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr / ured@ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr
preskoči na navigaciju