preskoči na sadržaj

Škola likovnih umjetnosti Split

Erasmus+ novosti

Natječaj za odabir učenika i nastavnika za mobilnost u programu Erasmus + pod nazivom "Umjetnici za umjetničko obrazovanje. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Škojo, 9. 2. 2021. 20:21

Natječaj za odabir učenika i nastavnika za mobilnost u programu Erasmus + pod nazivom "Umjetnici za umjetničko obrazovanje.

 

Ovim projektom je omogućena 2-tjedna inozemna mobilnost 50 učenika i 10 nastavnika iz 5 hrvatskih škola primijenjenih umjetnosti u svrhu provođenja stručne prakse pod mentorstvom profesionalnih likovnih umjetnika u Litvi, Sloveniji, Njemačkoj i Austriji.

Šestu  godinu za redom HDLU je nositelj konzorcija koji okuplja 5 škola diljem Hrvatske: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula; te 2 inozemne partnerske organizacije NEXT – verein fuer zeitgenoessische kunst iz Austrije te Kulturno izobraževalno društvo KIBLA, VSI ARTKOMAS iz Litve te Kunstakademie Bad Reichenhall iz Njemačke.

EU projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje 6. je projekt koji se nastavlja na Umjetnici za umjetničko obrazovanje 1, 2, 3. 4 i 5. te ima za cilj nadopuniti obrazovni kurikulum za zvanja slikarski, kiparski i grafički dizajner relevantnim znanjima i vještinama kako bi učenici po završetku škole bili konkurentniji na tržištu rada odnosno pri nastavku školovanja na tercijarnoj razinI.

Linkovi za prijavnice:

Nastavnici:
 
 Učenici:

Bira se 10 učenika + 4-5 na rezervnoj listi te 1 (ne 2 kao do sada) nastavnika za mobilnost i 1 nastavnika u pratnji.

Kao i prijašnjih godina poziv se odnosi na učenike slikarstva, kiparstva i  grafike, primarno 4 razred, ali može i 3 razred.

 [više]

Erasmus+ projekt "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" - završni radovi

Autor: Suzana Škojo, 19. 5. 2020. 12:06

Privodimo ovu školsku godinu kraju i opraštamo se lagano od naših dragih maturanata. Jedno od vrjednijih iskustava koje će ponijeti sa sobom iz ove školske godine sigurno je bio dvotjedni boravak u Mariboru u sklopu Erasmus+ projekta "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" o kojem smo više puta izvještavali. Kao šećer na kraju donosimo vam slike naših maturanata s mobilnosti uz njihove završne radove. Veselimo se novoj generaciji maturanata i novim Erasmus projektima. Veliko hvala HDLU što smo godinama dio ove priče.

Fotografije završnih radova možete pogledati u foto albumu:

http://ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=511

 [više]

Izvještaj s mobilnosti u Sloveniji

Autor: Suzana Škojo, 3. 3. 2020. 13:09

Osim što marljivo rade sa svojim mentorima naši učenici ovih dana na mobilnosti u Sloveniji, u sklopu 5. ERASMUS+ projekta "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" posjetili su i nekoliko zanimljivih izložbi moderne i suvremene umjetnosti slovenskih autora u Ptuju, Mariboru i Ljubljani. Fotografije nam donose mali pregled navedenih aktivnosti…

(Foto: Zrinka Barbarić, prof.)

 

 [više]

Učenici ŠLU na mobilnosti u sklopu 5. ERASMUS+ projekta "Umjetnici za umjetničko obrazovanje"

Autor: Suzana Škojo, 24. 2. 2020. 18:36

Učenici ŠLU na mobilnosti u sklopu 5. ERASMUS+ projekta "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" u Mariboru sljedećih dva tjedna!

"Hrvatsko društvo likovnih umjetnika od 1. 6. 2019. do 31. 5. 2020. provodi peti projekt u okviru EU programa Erasmus + naziva Umjetnici za umjetničko obrazovanje 5.

Ovim projektom je omogućena 2-tjedna inozemna mobilnost 50 učenika i 10 nastavnika iz 5 hrvatskih škola primijenjenih umjetnosti u svrhu provođenja stručne prakse pod mentorstvom profesionalnih likovnih umjetnika u Litvi, Sloveniji, Njemačkoj i Austriji.

Petu godinu za redom HDLU je nositelj konzorcija koji okuplja 5 škola diljem Hrvatske: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula; te 2 inozemne partnerske organizacije NEXT – verein fuer zeitgenoessische kunst iz Austrije te Kulturno izobraževalno društvo KIBLA, VSI ARTKOMAS iz Litve te Kunstakademie Bad Reichenhall iz Njemačke.

EU projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje 5 je projekt koji se nastavlja na Umjetnici za umjetničko obrazovanje 1, 2, 3 i 4 te ima za cilj nadopuniti obrazovni kurikulum za zvanja slikarski, kiparski i grafički dizajner relevantnim znanjima i vještinama kako bi učenici po završetku škole bili konkurentniji na tržištu rada odnosno pri nastavku školovanja na tercijarnoj razini. U odnosu na prethodne godine u mobilnost smo uključili i učenike i nastavnike s grafičkih odjela svih škola. Ove godine je broj učenika koji će sudjelovati na mobilnosti (50), a priliku za stručno usavršavanje u Njemačkoj dobit će i 10 nastavnika stručnih predmeta. (...)"

(Izvor: https://www.hdlu.hr/2020/01/zapocela-provedba-5-erasmus-projekta-umjetnici-za-umjetnicko-obrazovanje/)

Na fotografijama naši učenici sa učenicima iz Škole primjenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka u Mariboru u pratnji prof. Zrinke Barbarić.!

 [više]

Erasmus+ projekt “Umjetnici za umjetničko obrazovanje” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Škojo, 6. 11. 2019. 00:24

Rezultati natječaja za Erasmus+ projekt “Umjetnici za umjetničko obrazovanje”

 [više]

 Oglasna ploča
Korisni linkovi
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Škola likovnih umjetnosti Split / Fausta Vrančića 17, HR-21000 Split / www.ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr / ured@ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr
preskoči na navigaciju